Zvanično promovisan portal „Medijska slika: Gledišta i analize“

0

Na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci danas je zvanično predstavljen i pušten u rad intertnetski portal „Medijska slika: gledišta i analize”. Ovaj portal pokrenut je u okviru projekta iz oblasti odgovornog novinarstva „Medijska slika Republike Srpske”, koji se izvodi na Institutu za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Na predstavljanju portala učestvovali su prof. dr Aleksandar Bogdanić, rukovodilac projekta, Borislav Vukojević, saradnik na projektu i glavni i odgovorni urednik portala, kao i drugi saradnici na projektu.

Osnovni ciljevi portala su opisivanje i ukazivanje na najvažnije osobine medijskih sadržaja i novinarstva u Republici Srpskoj i regionu, podsticanje i unapređenje društveno odgovornog novinarstva i, posredno, ukazivanje na moguće načine poboljšanja medijske slike i uređivačkih politika u domaćim medijima. Članci i analize napisa i emisija koji se objavljuju na ovom portalu zasnivaju se, između ostalog, na stručno-teorijskim modelima medijske profesionalnosti.

Projekat „Medijska slika Republike Srpske” bavi se temom medija u službi građana, odnosno demokratskom ulogom medija u Republici Srpskoj. Ključna istraživačka tema je odgovornost i profesionalnost u medijima, odnosno istraživanje utemeljeno na odrednicama odgovornog i neodgovornog novinarstva.

Share.

About Author

Leave A Reply