Poziv za nagradu: Novinarska priča na temu odnosa prema okolišu

0

Projekat jačanja institucija vlasti (USAID) i procesa u Bosni i Hercegovini poziva novinare da se prijave na nagradni konkurs za najbolju novinarsku priču na temu odnosa prema okolišu.

Dodjeljuju se dvije nagrade, a pozivaju se novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, iz svih medija (novine i časopisi, novinske agencije, radio, televizija, internet portali) da kandiduju najbolje istraživačke priče o tome kako kreiranje zakona o zaštiti okoliša Federacije Bosne i Hercegovine može najbolje utjecati na očuvanje životne sredine.
1. nagrada – novčani iznos od 2.500 KM
2. nagrada – novčani iznos od 1.500 KM

Nagrade projekta dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u razdoblju od 15. juna 2014. do 26. oktobra 2014. godine.

Autore za nagradu projekta mogu predlagati medijske kuće ili agencije, urednici svih medija ili sami novinari autori. Ocjenjivački žiri čine predstavnici Udruženja „Aarhus centar u BiH“, Vijeća za štampu u BiH, Udruženja BH novinari, te Centra za razvoj medija i analize.

Prijedlozi se šalju poštom na adresu H. Kreševljakovića 19/V, 71000 Sarajevo najkasnije do 31. oktobra 2014. godine, uz priložene originale i fotokopije objavljenih tekstova, ili CD/DVD sa objavljenim izvještajima, kao i elektronski na adresu info@sunybih.org, s naznakom „Za novinarsku nagradu“.

Izvor: Vijeće za štampu

Izvor slike: keia.org

Share.

About Author

Leave A Reply