Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu

0

Fakultet političkih nauka Banjaluka, RTS Izdavaštvo, Izdavačka kuća Clio Beograd organizuju 30. marta tribinu pod nazivom „Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu“, povodom promocije istoimene knjige.

3Na tribini će govoriti autori dr Miroljub Radojković (FPN Beograd), dr Branimir Stojković (FPN Beograd), mr Aleksandar Vranješ (FPN Banjaluka) i recenzent knjige dr Aleksandar Bogdanić (FPN Banjaluka).

Radojković, Stojković i Vranješ prvo razmatraju istorijski razvoj i implikacije međunarodnog komuniciranja, kao i metode i medije pomoću kojih se ono razvijalo, a potom analiziraju tehnike, uslove i aktere savremenog međunarodnog komuniciranja, kao i njegov normativni okvir. Osvrćući se na prostornu i vremensku dimenziju ovog oblika komunikacione prakse, vraćajući se nekoliko decenija unazad, autori nas podsjećaju na vrijeme borbe za novi informacioni i komunikacioni poredak, preispitujući fenomene kao što su kulturni imperijalizam i međunarodna propaganda, a sve kroz prizmu jasno definisanih normi međunarodnog komuniciranja.

Moderator javne tribine je Borislav Vukojević sa Fakulteta političkih nauka u Banjaluci. Događaj počinje u 13 sati u amfiteatru Fakulteta političkih nauka, Bulevar Vojvode Petra Bojovića 1A.

Izvor: fpnbl.org

Izvor slike: eu.fotolia.com

Share.

About Author

Magistar komunikologije, saradnik na Institutu za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka.

Leave A Reply