Konkurs za novinare: Sporazum za rast i zapošljavanje

0

Ambasada Norveške u saradnji sa Kancelarijom specijalnog predstavnika EU raspisuje konkurs za novinare, gdje će nagraditi ukupno devet novinarskih priča na temu rasta i zapošljavanja. Konkurs je otvoren za novinare i redakcije sa područja cijele BiH. U obzir će se uzimati samo radovi objavljeni na bilo koju od sljedećih tema od 6. decembra 2014. do 9. februara 2015. godine.

– Poreska opterećenja rada: Šta bi za cjelokupnu bosanskohercegovačku privredu a posebno privatni sektor značilo smanjenje poreskih opterećenja na rad? Da li bi se povećao broj zaposlenih?

– Radno zakonodavstvo: Da li su građani BiH efektivno isključeni iz privrede zbog striktnih pravila i propisa koji štite one koji već imaju posao i prilike?

– Poslovna klima: Prema Svjetskoj banci poslovna klima u BiH je među najgorim u regionu. Šta je potrebno uraditi da se to poboljša a da se istovremeno promovira društvena odgovornost?

– Sistem socijalne zaštite: Penzioni i sistem socijalne zaštite nije održiv i daje velike privilegije onim kojima u suštini i ne treba. Da li činjenice podržavaju ovu tezu i kako prevazići ovaj problem?

Rad može biti napisan/ snimljen kao istraživački prilog, intervju, reportaža, ili priča/ reportaža/ video ili radijski prilog/ prilog/ infografika/ ili u vidu ostalih formi.

Nagrade će se dodijeliti na tri ceremonije u Širkom Brijegu, Prijedoru i Travniku. Prva nagrada je 2000 KM, druga 1200 KM i treća 800 KM.

Svoje radove možete poslati na adresu:

Agencija BORAM,  Ćumurija 2, 71 000 Sarajevo

ili mejlom na adresu: novinarski.konkurs@boram.ba, s naznakom novinarski konkurs EKONOMSKI OPORAVAK BiH.

Izvor: europa.ba

Slika: wheelideas.com

Share.

About Author

Magistar komunikologije, saradnik na Institutu za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka.

Leave A Reply